25 Kasım 2016

#Sağlık



Merhaba! 
Yeni bir başlıkla karşındayım. Bir gıdacı olarak bu başlığı açmalıydım.
Öğrendiklerimi bir yandan kendimde uygulayıp diğer yandan sizinle paylaşmayı çok istiyorum.
Çünkü günümüzde gıdalara bir çok katkı maddesi katılıyor.
Bu katkı maddeleri önceden,
-İnsan sağlığını korumak
-Raf ömrünü uzatmak
-Besin değerini korumak veya artırmak
-Kaliteyi artırmak gibi birçok amaçla kullanılırken...
Şimdi ise;
-Kötü malı gizlemek
-Üretim hatalarını saklamak
-Bozulmuş gıdayı maskelemek için de kullanabiliyorlar.
Tabi ki yiyecek sektöründe ki herkes böyle değil.
Sadece bazı insanların daha çok para kazanma arzusu, maalesef insanların hayatıyla oynayabilecek kadar bencilce bir düşüncedir.

Gıda katkı maddeleri en çok küçük çocukları etkilemektedir.
Günlük beslenmede çocuklar patates cipsi, patates kızartması, şekerleme, dondurma ve meyveli içecekler gibi hazır besinlerle beslenmektedir. Bütün okul hayatı boyunca bu şekilde beslenen bir çocuğun vücuduna aldığı katkı maddeleri hiç de az değildir.

Dikkat etmemiz gereken kısımlar;
-Son kullanma tarihi. 
>Bildiğimiz halde çoğu zaman pasif kaldığımız bu madde en önemlisi diyebiliriz.
Hatta üretim tarihiyle son kullanma tarihi arasında büyük bir zaman varsa onları bile almaktan çekinmeliyiz.
-Ambalajı olmayan, yırtılan ürünleri kesinlikle almamalıyız.
-Fiyatı çok düşük ürünlere şüphe ile bakmalıyız.
-Hazır gıda yerine ev yemekleri tercih edilmelidir.
>Bu maddede pasif kaldığımız bir madde. Fakat çok önemlidir.

Kısaca toplayacak olursak,
Ben bu konunun içine daldıkça daha da dikkat etmeye başladım çünkü toz pembe bir hayatta yaşamıyoruz. Bazı insanlar bencil ve onların bu bencil hareketleri birçok insanın sağlığını etkileyebiliyor. 

Bu bölümde hangi yiyeceklerde hangi katkı maddelerini kullanıyorlar ve bunlar insan sağlığını ne boyutta etkiliyor bunları paylaşacağım.

Gelecek yazımda görüşmek üzere.

EKALE



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

'Eleştirilmeyen insan ilerleyemez.'
Neden bir yorum bırakmıyorsun?