3 Aralık 2016

#Sağlık (Salam,Sosis,Sucuk)


 Kahvaltıların ne kadar önemli olduğunu bilmeyenimiz yoktur.
Ama yaptığımız kahvaltının ne kadarı sağlıklı biraz analiz etmek lazım.
Bir çoğumuz kahvaltımızda salam,sosis tercih ederiz.
Fakat yediğimiz bu besinlerin tatları mükemmel olsa da, bunları yememekte çok büyük
fayda var.
Peki, Bu besinleri neden tercih etmemeliyiz?
Salam, sosis hatta sucuk bile yapımında hayvanın iç yağı, sinirler ve sinirlerin etrafından tam olarak sıyrılamayan çürüksü et parçacıkları, kuyruk yağı, akciğerler, deriler, kıkırdaklar, eklem yerleri, paçalar ve bunu söylemek hoş olmasa da kıllar ve tüyler bu ürünlerin içine karıştırılır.
Sadece bunlar da değil,
Biliyoruz ki bu tür ürünlerin raf ömrünü uzatmak, tüketiciyi memnun etmek ve bir çok nedenden ötürü maalesef katkı maddeleri kullanılıyor. 
(Mikrop üremesi engellenmesi için Nitrit, Nitrat, MSG gibi kanserojen ve sinir sistemini çökerten, obeziteye yol açan ve az da olsa bağımlılık yapan maddeler eklenir.)Kuyruk yağı ve iç yağı vücut sıcaklığında erime özelliği olan yağlar değildir. Bu yağların insan sağlığı açısından tüketilmemesi gerekmektedir. Ama bu ürünlerden dolayı vücuda alınan bu yağlar damar tıkanıklığı ve kalp-damar hastalıklarına yol açar. 
Bunu anlamanın en kolay yolu tavada kızarttığımız sucuktan çıkan yağların kolayca donmasıdır.
Uzun, sağlıklı bir ömür için Salam, Sucuk, Sosis, Nuget, hazır köfte gibi yiyeceklerden kaçınmalı, besinlerimizi seçerken dikkat etmeli, çevremizdeki insanlara uyarılarda bulunmalıyız.
Ve şu videoyu izlemekte fayda var. Bırakmanıza yardımcı diyelim. :)

EKALE

2 yorum:

  1. Gerçekten o kadar doğruki yazdıklarınız. Tebrik ederiim çok güzel bir yazı olmuş

    YanıtlaSil

'Eleştirilmeyen insan ilerleyemez.'
Neden bir yorum bırakmıyorsun?